Speciaal voor de tentoonstelling ‘Seventies in Nijmegen, 10 krejatieve aksiejaren’ in het Museum Het Valkhof van 1 september 2007 t/m 6 januari 2008 maakte Els Dinnissen de documentaire 'Godvergeten', geloven in communes.
' Godvergeten' laat deze bevlogen en roerige periode weer tot leven komen door drie opmerkelijke communes van Nijmegen in beeld te brengen: de commune aan de van Nispenstraat, de "Ruyssenaarscommune" ofwel de 'kabouteruniversiteit' aan de Sophiaweg en de "Vuurvogel" de AAO commune aan de St. Annastraat.
In het ene huis ging het er extremer aan toe dan in het andere.
In de 'de Vuurvogel' ofwel de AAO commune waren privébezit en paarrelaties niet toegestaan. (De AAO in Nijmegen was een 'dependance' van de Oostenrijkse commune "Friedrichshof" opgericht door de Oostenrijkse kunstenaar Otto Muhl, zijn 'Aktions-Analytische Organisation' moest uitgroeien tot een "Weltbewegung" die de bevrijde maatschappij zou realiseren)
In de werkcommune aan de Sophiaweg, waarin Fred Ruyssenaars het middelpunt vormde, ging het er ludieker aan toe. Naast ludieke acties zoals de bezetting van de Hofvijver, het drukken van briefjes van 2000 gulden die op de Dam werden uitgedeeld, waren zij jarenlang actief met acties voor Vietnam. In Nijmegen werden fietsen voor Vietnam ontwikkeld met een dubbele dynamo en een complete operatieset.
De commune 'van Nispenstraat' was een politieke commune. Van belang was dat iedereen niet alleen buiten de commune politiek en sociaal actief was maar ook binnen de commune. Iedere bewoner was actief in de anti autoritaire kresj.